Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Θολοκουλτουρίαρης - Ορισμός (που μάλιστα κατέχει την πρωτιά σε ολοκληρο το ίντερνετ)

Θολοκουλτουριάρης (Ο): Επίθετο. Θηλ.: "Η Θολοκουλτουριάρα":

Σύνθετη λέξη που αποτελείται από την λέξη θολή και κουλτούρα, την οποία πιθανολογείται πώς επινόησε ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να καλύψει την γενική έλλειψη καλλιέργειας την οποία έχει ο ίδιος, αναφερόμενος προς την αριστερή διανόηση ενώ συνοδεύεται συνήθως πρίν ή μετά την σύνθετη λέξη Θολοπροοδευτικός. Σήμερα η λέξη έχει αποκτήσει πολλές ερμηνείες ανάλογα σε ποιους θα την απευθύνεις. Σημαίνει Ψευτης, Ανθέλληνας, Προδότης, Κουμουνιστής, Αλλοδαπός, Πούστης, Αντιφασίστας, Αντιρατσιστής, Μορφωμένος, κ.α.

"Και τώρα αγαπητά θολοπροοδευτάκια και θολοκουλτουριαράκια μπορείτε να πάτε για βρούβες" . Υγρό Πύρ: "ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

5 σχόλια:

Zaphod είπε...

http://www.philology.gr/blog/?p=480


Απ' το 2ο σχολιο αντιγραφω ενα "καλο" ορισμο:

"

Κάποτε οι δεξιοί (που τουλάχιστον παλιότερα είχαν τόση σχέση με την κουλτούρα όση οι καμήλες με το Βόρειο Πόλο) αποκαλούσαν ψευτοκουλτουριάρηδες τους εραστές της τέχνης γενικά. Βλέπετε, θεωρούσαν ότι δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε κάποιον το σινεμά του Αγγελόπουλου. Το φυσιολογικό ήταν να του αρέσει ο Ερρίκος Θαλασσινός.
Βέβαια αν τους έλεγες “εντάξει, εγώ είμαι ψευτοκουλτουριάρης, αλλά ποιος είναι ο αληθινός κουλτουριάρης;” τότε δεν είχαν να απαντήσουν κάτι.
Τον τελευταίο καιρό η δεξιά/ακροδεξιά χρησιμοποιεί το επίθετο “θολοκουλτουριάρης” που είναι μάλλον εξίσου “θολού” περιεχομένου. Το ερώτημα παραμένει: αν οι αριστεροί είναι εκπρόσωποι μιας θολής κουλτούρας, ποια είναι η γνήσια, η καθαρή, η διαυγής κουλτούρα που έχουν να αντιπροτείνουν; Μπορούμε να το συμπεράνουμε, όταν π.χ. βλέπουμε το Βελόπουλο να κατακεραυνώνει τους “θολοκουλτουριάρηδες” και την ίδια στιγμή να προτείνει βιβλία όπως “Η Ελλάδα αιμορραγεί’ όπου συνωστίζονται χίλια δυο κινδυνολογικά φληναφήματα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι δεξιοί/ακροδεξιοί που κατηγορούν τους άλλους ως ψευτοκουλτουριάρηδες ή θολοκουλτουριάρηδες στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν αυτόν τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό για να κρύψουν την πραγματική τους περιφρόνηση προς κάθε είδους κουλτούρα.
Όπως ακριβώς το έλεγε το ίνδαλμά σου:
“Όταν ακούω τη λέξη κουλτούρα, τραβάω το πιστόλι μου”

"

Αntidrasex είπε...

Το πιστόλι?
Εγώ νόμιζα το πουλί του!

FrapDigo είπε...

Λο - λα, να ένας μπου - μπού - κος!

Απαραίτητη λεζάντα στην εικόνα του post, για τους μη θολοκουλτούρες που επισκέπτονται το θολοκουλτουριάρικο αυτό blog.

Yellow Kid είπε...

Έβαλα την φωτογραφία του Αδωνίδα, ώστε να μπορεί επιτέλους κάποιος να του πει πώς κάτω απο τον ορισμό "θολοκουλτουριάρης" έχει την φωτογραφία του!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙς
Ο ΕΛΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙς ΔΕΞΙΟΙ ΗΤΑΝΕ

ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ?

ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.

ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ

Α.Π.
πρωην αριστερος
(συνδαιτημονας με τον ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ)